Συντήρηση Kρασιού |
Η θερμοκρασία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη σωστή συντήρηση του κρασιού αφού κατά το στάδιο του σερβιρίσματος μπορεί να αναδείξει ή να υποβιβάσει το χαραχτήρα του. Γενικά, ισχύει ο κανόνας ότι το κρασί πρέπει να μας δροσίζει χωρίς να είναι παγωμένο αφού τα περισσότερα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά δεν αναδεικνύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Επομένως, οι καλύτερες συνθήκες είναι μεταξύ 8-16 °C, ανάλογα φυσικά κι από τον εκάστοτε οίνο. |
|
|
|