| Συντήρηση Kρασιού |
Η θερμοκρασία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη σωστή συντήρηση του κρασιού αφού κατά το στάδιο του σερβιρίσματος μπορεί να αναδείξει ή να υποβιβάσει το χαραχτήρα του. Γενικ... |
| [περισσότερα] |
|
| Το Σωστό Ποτήρι |
Για τη σωστή απόλαυση του κρασιού, χρησιμοποιείται το παραδοσιακό ποτήρι με λεπτό πόδι, χωρίς σκαλίσματα, σχέδια ή χρώματα αλλά απλό, διαυγές και εκλεπτυσμένο. Το ποτήρι πρέπει να έχει πόδι α... |
| [περισσότερα] |
|
| Θερμοκρασία και Σερβίρισμα |
| Θερμοκρασία και Σερβίρισμα: Καλό είναι να καταναλώνουμε το κρασί στη θερμοκρασία την οποία προτείνει ο παραγωγός και η οποία αναγράφεται πάνω στη φιάλη. Γενικά ό... |
| [περισσότερα] |
|
| Συνδυασμοί |
Κανόνες για πετυχημένους συνδυασμούς:
|
| [περισσότερα] |
|
| Πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί |
| Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε τη δύναμη των πέντε αισθήσεών μας. Αυτές και μόνο είναι που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε, αλλά και να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί. Η όραση, η όσφρηση, η γεύση αλλά και... |
| [περισσότερα] |
|
| Σταφύλι & Προϊόντα |
| Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το είδος αμπελιού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών είναι το Vitis Vinifera, το οποίο ανήκει στο ευρωπαϊκό υπογένος Euvitis του γένου... |
| [περισσότερα] |
|
|
|