|
Τα κρασιά μας |
Για το οινοποιείο Μακκάς, η ποιότητα αποτελεί θεμέλιο λίθο. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ξεκινώντας από το αμπέλι, μέχρι το κρασί να φτάσει στον καταναλωτή και να είναι ποιοτικό και βελτιώσιμο. Ιδιαίτερη θέση κατέχει το τραπέζι διαλογής όπου γίνεται η επιλογή των καλύτερων καρπών για οινοποίηση.
[ περισσότερα] |
|
|
|
Οι Αμπελώνες μας |
Ο εδαφολογικός και κλιματολογικός παράγοντας είναι καίριας σημασίας για την ποιότητα του σταφυλιού και του κρασιού. Τοποθετημένος στην εύφορη γη της περιοχής Στατού – Αγ. Φωτίου στην ορεινή περιοχή της Πάφου, σε υψόμετρο 900-1150 μέτρων, ο Αμπελώνας του Μακκά εξασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικού σταφυλιού. [ περισσότερα] |
|
|
|
Το σωστό ποτήρι |
Για τη σωστή απόλαυση του κρασιού, χρησιμοποιείται το παραδοσιακό ποτήρι με λεπτό πόδι, χωρίς σκαλίσματα, σχέδια ή χρώματα αλλά απλό, διαυγές και εκλεπτυσμένο. Το ποτήρι πρέπει να έχει πόδι από το οποίο θα το κρατάμε, ώστε η παλάμη μας να μην επηρεάζει τη θερμοκρασία του κρασιού. [ περισσότερα] |
|
|
|
Συντήρηση κρασιού |
Η θερμοκρασία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη σωστή συντήρηση του κρασιού αφού κατά το στάδιο του σερβιρίσματος μπορεί να αναδείξει ή να υποβιβάσει το χαραχτήρα του. Γενικά, ισχύει ο κανόνας ότι το κρασί πρέπει να μας δροσίζει χωρίς να είναι παγωμένο αφού τα περισσότερα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά δεν αναδεικνύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. [ περισσότερα] |
|
|