Το Σωστό Ποτήρι |
Για τη σωστή απόλαυση του κρασιού, χρησιμοποιείται το παραδοσιακό ποτήρι με λεπτό πόδι, χωρίς σκαλίσματα, σχέδια ή χρώματα αλλά απλό, διαυγές και εκλεπτυσμένο. Το ποτήρι πρέπει να έχει πόδι από το οποίο θα το κρατάμε, ώστε η παλάμη μας να μην επηρεάζει τη θερμοκρασία του κρασιού. Επίσης, πρέπει να είναι κατασκευασμένο από άχρωμο, διαυγές γυαλί, το οποίο θα επιτρέπει τον οπτικό έλεγχο του περιεχομένου.
Να σημειώσουμε επίσης πως τα ποτήρια με πολύ κλειστά χείλη, προορίζονται για γλυκά κρασιά ενώ για τα λευκά των οποίων η θερμοκρασία μπορεί εύκολα ν’ αλλάξει προτιμώνται τα μικρότερα ποτήρια. Αντίθετα, τα κόκκινα και ειδικά τα παλαιωμένα κρασιά, σερβίρονται σε μεγαλύτερα ποτήρια, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο και να ξεδιπλώσουν τα αρώματά τους.
This is just a test. |
|
|
|